Penész ellen ablakszellőzőkkel

Penészes fal = Penészes levegő

penészes fal

A megoldás kulcsa a penészt kiváltó ok megszüntetése. A penész jellemzően a magas páratartalom miatt alakulhatott ki. Az optimális páratartalom szinten tartásához megfelelő ablakszellőző és szellőző elemek kiválasztásával gondoskodhatunk otthonunk megfelelő szellőztetéséről, mindezt szabályzottan és ablaknyitás nélkül, télen-nyáron!

Penészgomba

A penészgomba megjelenése egészségügyi kockázatokkal jár, erről több tanulmány is szól, ha a penész ott van már a falon akkor a spórák már jelen vannak a lakásban, akkor sajnos a levegőben is, így több mint valószínű hogy az optimálisnál magasabb a páratartalom is.

Penész ellen létezik már több vegyszeres eljárás és festék is amik a háztartási illetve a festékboltok polcain megtalálhatóak, ugyanakkor a kiváltó okot nem feltétlen szüntetik meg ami az egyik fő oka a túl magas páratartalom.

Vegyszeres penészmentesítés

A festékboltok és háztartási boltok polcain több penész elleni szer is rendelkezésünkre áll, itt nem szeretnénk márkákat felsorolni de érdemesebb elolvasni mielőtt beletennénk a kosarunkba. Gyors megoldást jelenthetnek a penész elleni vegyszerek is azonban valószínű hogy a penész vissza fog kerülni a falra amennyiben a kiváltó okot nem szüntetjük meg.

A penészes fal kiváltó okok között van a magas páratartalom, amit vegyszeres eljárásokkal megszüntetni nem lehetséges. A levegő mozgását kell tudnunk beindítani intelligens páraérzékelős ablakszellőzők illetve légelvezetők és szellőző rendszer segítségével.

ablakszellőzővel menészmentesítés

Működési elv az hogy a központi szellőző illetve légelvezetőkön keresztül távozik a lakásban felgyülemlett párásabb levegő, míg az ablakszellőzőkön, légbevezetőkön pedig áramlik be a friss és alacsonyabb páratartalmú levegő, mind ezt szabályzottan, köszönhető az ablakszellőzőkbe épített páraszabályzónak, így van meg a körforgás.

Páraérzékelős légbevezetők és ablakszellőzők

A páraérzékelős ablakszellőzők érzékelik a levegő páratartalmát, ennek függvényében szabályozzák egy mozgó lamella segítségével, hogy milyen páratartalomnál, mennyi friss levegőt engedjenek be.

aereco ablakszellőző

Ha a páratartalom lecsökkent, az ablakszellőző készülék lamellája zárt állásba kerül mindaddig, míg a páratartalom megemelkedik arra a szintre, ahol az ablakszellőző ismét működésbe lép. Az ablakszellőző megfelelő beépítést követően a nap 24 órájában automatikusan működik. Automata, lezárható, illetve fix léghozamú ablakszellőző közül tud választani. Ez ügyben kérje segítségünket.

Az ablakszellőző kiválasztásához kérje ingyenes tanácsadásunkat. Több színben elérhető ablakszellőző típusok között tud választani.

Ablakszellőző és légbevezető beépítése megoldást jelenthet önállóan vagy szellőző rendszer részeként.

Páratermelés otthon

Párás ablak

párás ablak

Egy háztartás akár 10 liter/nap párát is tud termelni a következő tevékenységekből:

  • Főzés
  • Mosás
  • Mosogatás
  • Forró fürdő
  • Zuhanyozás
  • Ruhaszárítás
  • Növények
  • Lélegzés
  • Stb.

 

 

elérhetőségeink

termékeink

Légbevezetők
Szellőző rendszerek

képek